Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 03. jun 2016. 13:49

Predśednik Skupštine primio ambasadora Mađarske u Crnoj Gori

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Kristijana Pošu.

Ambasador Poša pohvalio je tradicionalno prijateljske odnose dvije države i istakao da postoje potencijali za njihovo dalje unapređivanje, naročito na ekonomskom planu. Takođe je podržao i ohrabrio napredak koji Crna Gora ostvaruje u procesu integracije u NATO i EU, istakavši da je Crna Gora na ovom polju lider u regionu, te da je važno da nastavi sa sprovođenjem reformi.

Predśednik Skupštine Darko Pajović, govoreći o političkim zbivanjima u Crnoj Gori i Parlamentu, posebno je istakao važnost postizanja tri ključna cilja, a to su mir i politička stabilnost, uspješan nastavak evroatlantskih integracija i obezbjeđivanje uslova za fer i slobodno održavanje izbora.

Skupština Crne Gore daće svoj puni doprinos ostvarenju ovih ciljeva, efikasnim radom i profesionalnim odnosom prema svojim obavezama. Mi imamo obavezu ne samo da kontrolišemo Vladu izbornog povjerenja, već i da predvodimo misiju koju Vlada treba da ostvari, a to su slobodni i fer izbori, istakao je Pajović.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o ukupnoj aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, uključujući i potpisivanje Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore. Takođe je bilo riječi i o postupku ratifikovanja Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.

Predśednik Skupštine je izrazio zadovoljstvo bilateralnim odnosima dvije države i uputio zahvalnost na podršci Mađarske u integracionim i razvojnim procesima Crne Gore.