Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 07. jun 2016. 17:01

Susret Pajović - Uehara

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas NJ.E. ambasadorku SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara.

Predśednik Pajović zahvalio je na podršci američke ambasade koja je Crnoj Gori, na njenom putu evroatlantskih integracija, značajan partner u tom procesu.

Predśednik Pajović naglasio je veliki značaj što bržeg učlanjenja Crne Gore u NATO.

Današnji susret bio je prilika i da predśednik Pajović i američka ambasadorka Uehara razgovaraju o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

NJ.E. ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara, pokazala je interesovanje za efikasnost rada crnogorskog parlamenta.

Predśednik Pajović saopštio je da će Skupština Crne Gore, u narednom periodu, raditi ubrzanom dinamikom zasnovanom na principima efikasnosti i transparentnosti budući da se u skupštinskoj proceduri nalazi veliki broj zakona i ostalih akata.

Predśednik Pajović konstatovao je da je na Vladi izbornog povjerenja velika odgovornost kako bi, zajedno sa Skupštinom Crne Gore, bio ostvaren jedinstven cilj a to su fer i slobodni izbori u oktobru.