Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 08. jun 2016. 14:47

Predśednik Skupštine Darko Pajović susreo se u Ljubljani sa predśednikom Slovenije Borutom Pahorom

Crna Gora - sidro stabilnosti na Balkanu

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović i predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Vuković, tokom zvanične pośete Sloveniji, prisustvovaće danas Svečanoj śednici Državnog Zbora Republike Slovenije koja će biti prva članica Evropske unije koja će ratifikovati protokol o pristupanju Crne Gore Sjevernoatlantskom ugovoru.

Tokom razgovora Predśednika Skupštine Crne Gore Darka Pajovića i predśednika Slovenije Boruta Pahora ocijenjeno je da je danas veliki dan za Crnu Goru, region, kao i za Alijansu. Potvrđeno je da je Crna Gora sidro stabilnosti na Balkanu i država koja se približava svom cilju, punopravnom članstvu u Alijansi.

Tokom sastanka sa predśednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom, delegacija Skupštine Crne Gore zahvalila se na prijateljskoj podršci Slovenije, koja je na svim značajnim međunarodnim adresama isticala značaj članstva Crne Gore u ovom momentu.

Sagovornici su se saglasili da NATO promoviše demokratske vrijednosti i podstiče konsultacije i saradnju u cilju izgradnje povjerenja i sprječavanja konflikta i nereda. Predśednik Pajović je istakao - da je Crne Gora posljednjim političkim procesima i formiranjem Vlade izbornog povjerenja, otvaranjem Vlade za opozicione predstavnike, pokazala da na demokratski način može rješavati političke izazove u svom društvu, kao odgovorna članica. Sagovornici su izrazili nadu da će ubrzo moći zajedno da slave još jednu ratifikaciju, koja će se ticati punopravnog članstva Crne Gore u Evropskoj uniji.


Video prilog možete preuzeti preko sljedećeg linka: http://www.old.arhiva.me/video.php