Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 13. jun 2016. 18:25

Predśednik Skupštine Crne Gore primio ambasadora Republike Italije

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović susreo se danas sa Nj.E. ambasadorom Republike Italije u Crnoj Gori Vinćencom Del Monakom.

Predśednik Pajović upoznao je italijanskog ambasadora sa planom rada parlamenta Crne Gore za naredni period i naglasio da je usvajanje zakona koji su na dnevnom redu śednica Skupštine Crne Gore, kao i njihova implementacija, od  značaja za proces pristupanja Crne Gore EU.

Pajović je podśetio da se na dnevnom redu nalazi i Predlog rezolucije o podršci učlanjenju Crne Gore u NATO i da očekuje da ona bude usvojena već krajem ove sedmice.  

Ambasador Italije kazao je da je usvajanje Rezolucije o podršci učlanjenju Crne Gore u NATO posebno važno za zemlje članice i najavio da će i italijanski parlament uskoro ratifikovati protokol o pristupanju Crne Gore Sjevernoatlantskom ugovoru. Del Monako je pozdravio najavljenu dinamiku rada Skupštine Crne Gore i posebno naglasio spremnost da crnogorski parlament radi efikasno, a ne na uštrb kvaliteta, kako je to već kazao  predśednik  Pajović.

Video: https://youtu.be/ZaDKFRN6J7I