Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 14. jun 2016. 17:46

Predśednik Skupštine zahvalio predśedniku Skupštine Slovačke Republike na ratifikaciji Protokola

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović zahvalio je predśedniku Skupštine Slovačke Republike Nj.E. Andreju Danku na ratifikaciji Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.


“Vaša Ekselencijo,

Želim da u ime Skupštine Crne Gore zahvalim vama, kao i poslanicima Skupštine Republike Slovačke, na današnjoj ratifikaciji Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.

Zadovoljstvo mi je da napomenem da su naše zemlje uspostavile iskrene, čvrste i prijateljske odnose, pri čemu su oba parlamenta odigrala važnu ulogu.

            Crna Gora zahvalna je na iskrenoj podršci Republike Slovačke evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore.

            Dalji razvoj parlamentarne saradnje i unaprjeđenje naših odnosa na svim nivoima biće od izuzetnog značaja za dobrobit naših građana.

Ovom prilikom želim da vam čestitam i preuzimanje predsjedavanje EU, 1. jula ove godine, za koje vjerujem da će biti izuzetno uspješno i pored svih izazova sa kojma se Evropa suočava.”