Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 15. jun 2016. 19:14

Predṡednik Skupštine Crne Gore sastao se danas sa ambasadorom Velike Britanije

Predṡednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović sastao se danas sa Nj.E. ambasadorom Velike Britanije u Crnoj Gori Janom Vitingom.

Ovom prilikom, ambasador Viting je čestitao predṡedniku Skupštine Crne Gore Darku Pajoviću izbor na tu funkciju. Sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo bilateralnim odnosima dviju država, dok je predṡednik Pajović zahvalio na britanskoj podršci Crnoj Gori u evropskim i NATO integracijama.

Na sastanku je istaknuto da je Memorandumom o razumijevanju između Skupštine Crne Gore i Vestminsterske fondacije za demokratiju, dogovorena saradnja u cilju uspostavljanja Parlamentarne budžetske kancelarije (PKB) u crnogorskom parlamentu kroz program “Jačanje finansijskom nadzora Skupštine Crne Gore”, koji će trajati do 31. marta 2018. godine. Takođe, istim dokumentom usaglašeni su i ciljevi programa koji će dati doprinos jačanju dobrog upravljanja u Crnoj Gori, posebno pomoću unaprjeđenja kapaciteta Skupštine Crne Gore za efikasno vršenje uloge u parlamentarnom nadzoru.

Predṡednik Skupštine upoznao je ambasadora Velike Britanije da je parlament intenzivirao svoje aktivnosti i izrazio očekivanja da će Skupština Crne Gore u punom kapacitetu, do kraja jula, raditi profesionalno i transparentno.