Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 23. jun 2016. 21:12

Predśednik Skupštine Darko Pajović sastao se danas sa predśednikom Albanije Bujarom Nišanijem

Nišani: Članstvo Crne Gore u NATO, dodata vrijednost Alijansi

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović sastao se danas, u okviru zvanične pośete Republici Albaniji, sa predśednikom Albanije Bujarom Nišanijem.

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović zahvalio je albanskom predśedniku Nišaniju na ukazanom gostoprimstvu. Takođe, zahvalio je i na podršci Albanije u procesu pristupanja Crne Gore NATO-u. On je istakao da je stupanjem na dužnost predśednika Skupštine preuzeo veliku odgovornost, ali i obavezu kontinuiteta i dodatnog unapređenja dobrih bilateralnih odnosa između dvije države. Kao posebno pogodne oblasti, koje su od značaja za život građana dvije države, ali i jačanje međusobnog povjerenja, predśednik Pajović je istakao oblasti ekonomije, sa posebnim naglaskom na projekte održivog razvoja i valorizacije prirodnih bogatstava koje Crna Gora i Albanija dijele, prije svega u pograničnoj oblasti.

Predśednik Pajović, takođe je naveo da je Crna Gora građanska država koja je tokom turbulentnih godina dezintegracije Jugoslavije jedina uspjela da sačuva multietnički mir i sklad, na što se posebno ponosimo.

Predśednik Albanije Bujar Nišani izrazio je zadovoljstvo bilateralnim odnosima Crne Gore i Albanije istakavši da je pośeta predśednika Pajovića odlična prilika da se odnosi dodatno unaprijede dogovaranjem konkretnih projekata u oblastima kao što su - ekonomija, ekologija, infrastruktura i poljoprivreda.

Nišani je čestitao Pajoviću izbor za predśednika Skupštine Crne Gore, kao i napredak koji Crna Gora postiže u procesu pristupanja EU i NATO-u. On je ovom prilikom kazao da je posebno zadovoljan što je Albanija prva suśedna država koja je ratifikovala Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u.

U crnogorskoj delegaciji, pored predśednika Pajovića, na svim sastancima, uključujući i zasijedanje albanskog parlamenta, bili su i predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Vuković i ambasador Crne Gore u Tirani Ferhat Dinoša.