Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 30. jun 2016. 19:50

Predśednik Pajović primio ambasadorku Republike Francuske

Pajović: Francuska snažno podržava put Crne Gore u NATO

 

Predśednik Pajović primio je ambasadorku Republike Francuske, Nj.E. gospođu Verionique Brumeaux.

Predśednik Skupštine Darko Pajović zahvalio se ambasadorki na podršci Francuske evropskim i evroatlanskim integracijama Crne Gore. "Vjerujem da će dobri politički odnosi biti praćeni stalnim jačanjem ekonomske saradnje dvije zemlje", naveo je Pajović.

Nj.E. Verionique Brumeaux čestitala je predsjedniku Pajoviću izbor na funkciju čelnog čovjeka crnogorskog Parlamenta. Takođe, prenijela je uvjerenje da se očekuje početak procesa ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u od strane Francuske. „Francuska podržava put Crne Gore ka NATO-u, i početak procesa ratifikacije Protokola je samo pitanje datuma", istakla je ambasadorka.

Na sastanku je navedeno i da će Parlament sve obaveze koje ima iz Sporazuma između vlasti i opozicije o fer i slobodnim izborima biti realizovane odgovornim odnosom Skupštine.

Predśednik je informisao ambasadorku o međunarodnim aktivnostima Skupštine, ratifikacijama Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, dinamici rada skupštinskih radnih tijela, ali i aktivnostima na polju saradnje Skupštine sa NVO sektorom i lokalnim samoupravama.

 

Video:     https://skupstina.erp4.me/index.php/s/dRDqWg46rFRoXEl

               https://youtu.be/UOYFAxS0YqA