Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 04. jul 2016. 14:06

Predśednik Skupštine sastao se u Tbilisiju sa predśednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a

Pajović: Skupština radi efikasno i odgovorno

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović sastao se danas u Tbilisiju - u Gruziji, sa predśednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a Ilkom Kanervom, gdje učestvuje na XXV zasijedanju ove organizacije.

Predśednik Pajović je informisao sagovornika o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, sa posebnim naglaskom na nedavno formiranu Vladu izbornog povjerenja istakavši da je Crna Gora pokazala demokratsku zrelost da za stolom rješava političke izazove.

Informišući o intenzivnom radu Skupštine Crne Gore, Pajović je istakao da ga je stupanjem na dužnost predśednika zatekao veliki broj pravnih akata, od kojih su mnogi vezani za naše evropske obaveze. Predśednik Pajović je naglasio -  da Skupština danas radi efikasno i da odgovorno ispunjava sve preuzete obaveze.

Sagovornici su razgovarali i o setu zakona koji su u skupštinskoj proceduri, a koji bi trebalo da doprinesu organizaciji fer i slobodnih izbora, kao i o formiranju i nadležnostima dva skupštinska odbora: odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces i odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća.

Predśednik Pajović će sjutra govoriti na otvaranju Plenarne śednice Parlamentarne skupštine OEBS-a.

Sastanku predśednika Pajovića i Kanerve prisustvovao i generalni sekretar PS OEBS-a Roberto Montela.

Video:
yt         https://youtu.be/a5FiB5zV3rw
cloud   https://skupstina.erp4.me/index.php/s/bzxs3L4AK27Nsd0