Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 08. jul 2016. 18:48

Zamjenica Zaštitnika ljudskih prava i sloboda položila zakletvu pred predśednikom Skupštine

Zamjenica Zaštitnika za ljudska prava i slobode Snežana Mijušković, položila je danas zakletvu pred predśednikom crnogorskog parlamenta Darkom Pajovićem.

Predśednik Skupštine čestitao je zamjenici ombudsmana na položenoj zakletvi, i naglasio je da je uvjeren da će institucija Ombudsmana u novom sastavu, imati više kapaciteta što je u interesu svih građana Crne Gore.

- Koliko ćete biti samostalni i nezavisni, u prvom redu zavisi od Vas, a Parlament će biti u obavezi da vam pomogne, zaštiti i afirmiše. Vjerujem da će institucije sistema imati veći kapacitet za građane Crne Gore, jer je razvoj demokratije u interesu svih nas, rekao je Pajović.

Polaganju zakletve pored predśedinka Skupštine i novoizabrane zamjenice Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Snežane Mijušković, prisustvovali su crnogorski ombudsman Šućko Baković i generalni sekretar Skupštine Crne Gore Siniša Stanković.