Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 12. jul 2016. 15:31

Susret Pajović – Zanijeri

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas generalnog sekretara Organizacije za bezbjednosnu saradnju u Evropi (OEBS) Lamberta Zanijerija.

Predśednik Pajović izrazio je zadovoljstvo što ovu desetogodišnjicu možemo da proslavimo sa dokazanim prijateljima Crne Gore, generalnim sekretarom organizacije koja je kontinuirano pružala pomoć i podršku demokratskim procesima i jačanju institucija u Crnoj Gori.

Predśednik Pajović je informisao sagovornika o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, sa posebnim naglaskom na nedavno formiranu Vladu izbornog povjerenja istakavši da je Crna Gora pokazala demokratsku zrelost da za stolom rješava političke izazove.

Informišući o intenzivnom radu Skupštine Crne Gore, Pajović je kazao da ga je stupanjem na dužnost predśednika zatekao veliki broj pravnih akata, od kojih su mnogi vezani za naše evropske obaveze.

Sagovornici su razgovarali i o setu zakona koji su skupštinskoj proceduri, a koji bi trebalo da doprinesu organizaciji fer i slobodnih izbora, kao i o formiranju i nadležnostima dva skupštinska odbora: odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces i Odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća.