Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 22. jul 2016. 17:57

Predśednik Skupštine boravio u pośeti Opštini Bar

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović, sa saradnicima, danas je boravio u pośeti Opštini Bar, gdje se sastao sa predśednikom Opštine dr Zoranom Srzentićem i predśednikom SO Radomirom Novakovićem.

Predśednik Opštine Bar dr Srzentić je predśedniku Pajoviću, kojem je ovo prva radna pośeta barskoj lokalnoj upravi, poželio dobrodošlicu i upoznao ga sa prioritetnim razvojnim pravcima Bara i političkom situacijom u lokalnoj upravi. 

- Cilj današnje pośete je uspostavljanje bolje saradnje i korišćenje kapaciteta Skupštine Crne Gore od strane lokalnih samouprava. Zajednički smo konstatovali velike potencijale našeg grada, kako sa morske, tako i sa jezerske strane, a dobili smo i punu podršku u našim nastojanjima da se planovi lokalne uprave valorizuju. Što se tiče političke situacije, vladajuća koalicija u Baru funkcioniše stabilno i u narednom periodu, do oktobarskih izbora, ćemo učiniti sve napore da naš zajednički nastup bude još snažniji i ofanzivniji. Bitno je da nemamo razlika kada su u pitanju najvažniji državni pravci i smjernice, odnosno evroatlantske integracije, naveo je dr Srzentić.

Predśednik Skupštine Darko Pajović se zahvalio domaćinima na ugodnom prijemu i poznatom barskom gostoprimstvu.

- Bar je decenijama unazad bio prozor u svijet i ne smijemo zaboraviti da su odavde potekle i prve međunarodne veze. Državni parlament će snažno pomoći i podržati rad lokalnih parlamenata. To je jako važno za bolje razumijevanje odluka i zakona koje donosimo u Skupštini Crne Gore, a koji se u konačnom odnose na život građana u lokalnim sredinama. Suština današnje pośete jeste realizacija Memoranduma o saradnji državnog parlamenta sa lokalnim parlamentima koji, prije svega, ima za cilj pružanje mogućnosti kapaciteta koje ima državni parlament lokalnim i upoznavanje sa poteškoćama u funkcionisanju lokalnih SO. Kroz današnji razgovor smo i sami postali svjesni činjenice neophodnosti bolje komunikacije između državnog parlamenta, lokalnih uprava i lokalnih parlamenata, kazao je Pajović.

Predśednik Skupštine opštine Bar Radomir Novaković je izrazio zadovoljstvo današnjom pośetom i u ime lokalnog parlamenta iznio svoje stavove po pitanju rada SO Bar.

- U ovom momentu šaljemo sliku da Skupština Crne Gore radi ono što je zacrtala i da ispunjava sve svoje planove i programe. Što se tiče barskog parlamenta očekujemo ažurniji rad, što je i karakteristika u poslednje vrijeme i mogu  slobodno reći da nemamo smetnji u radu, istakao je Novaković.