Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
nedjelja, 04. septembar 2016. 13:26

Pajović razgovarao sa predśednikom Vanjskopolitičkog odbora EP Elmarom Brokom

Najavljeno formiranje neformalne grupe prijateljstva Crne Gore u Evropskom parlamentu.

Predśednik Skupštine Darko Pajović razgovarao je sa predśednikom Vanjskopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Elmarom Brokom. Na marginama Međuparlamentarne konferencije o Zajedničkoj vanjskoj i bezbjednosnoj politici i Zajedničkoj bezbjednosnoj i odbrambenoj politici, koja se održava danas u Bratislavi, Pajović je Elmaru Broku izrazio zahvalnost za kontinuiranu podršku Evropskog parlamenta u procesu evropskih integracija Crne Gore.

Pajović je najavio skoro formiranje neformalne grupe prijateljstva Crne Gore u Evropskom parlamentu koja će biti važan dodatni kanal za jačanje saradnje Skupštine Crne Gore sa Evropskim parlamentom.

Pajović je podśetio da je Crna Gora predana nastavku dostizanja dva ključna strateška cilja, a to su članstvo u Evropskoj uniji i NATO.

-  U ostvarenju tih ciljeva, formiranjem Vlade izbornog povjerenja pokazana je demokratska zrelost za mirnim rješavanjem političkih izazova - informisao je svog sagovornika predśednik Pajović.

VIDEO:

Izjava predśednika Skupštine Crne Gore