Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 21. septembar 2016. 15:58

Fer i slobodan izborni ambijent je interes građana i države Crne Gore

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović, primio je danas delegaciju Misije OSCE/ODIHR za posmatranje izbora u Crnoj Gori, na čelu sa šefom Misije, gospodinom Romanom Jakičem.

Na sastanku je bilo riječi o izbornom procesu, uslovima u kojima se odvija izborna kampanja, kao i ulozi Misije u Crnoj Gori. Predśednik crnogorskog parlamenta je goste upoznao sa činjenicama koje institucionalne uslove u kojima će se održati izbori čine značajno boljim u odnosu na prethodni izborni ciklus.  

Na osnovu Političkog sporazuma o slobodnim i fer izborima iz januara ove godine, Skupština Crne Gore na čije je čelo tada došao Pajović, formirala je Odbor za praćenje izbornog procesa, zatim Odbor za praćenje rada medija, kao i Odbor za praćenje istraga napada na novinare, čijim je aktivnostima Skupština doprinijela stvaranju ne idealnih, ali znatno boljih izbornih uslova. Pajović je posebno istakao imperativ održavanja fer i slobodnih izbora za nastavak NATO i evropskih integrativnih procesa Crne Gore.   

Sagovornici su se saglasili da transparentnost izbornog procesa predstavlja interes kako građana, tako i institucija države Crne Gore.

Video zapis sastanka:

youtube: https://youtu.be/UeylpL8NWU8

cloud: https://skupstina.erp4.me/index.php/s/AjVwVUuicJfE0cS