Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 03. oktobar 2016. 17:32

Pajović: SAD su pouzdani partner i prijatelj Crne Gore

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas u Vili Gorici zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Hojta Brajana Jia. Sastanku su prisustvovale ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret Ujehara, kao i šefica političko-ekonomskog odjeljenja Lesli Freriksen.

Predśednik crnogorskog Parlamenta izrazio je zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na angažovanju u ratifikaciji protokola Crne Gore o pristupanju NATO. Pajović je naglasio da SAD predstavljaju pouzdanog partnera i prijatelja Crne Gore, čija je podrška od izuzetnog značaja za političku stabilnost i cjelokupni razvoj crnogorskog društva.

Pajović je izrazio uvjerenje da je korpus snaga u Crnoj Gori koje se zalažu za ulazak Crne Gore u NATO u velikoj većini.

- Podrška pristupanju NATO jasno govori o razvijenoj svijesti građana da je to način očuvanja trajnog mira i stabilnosti, kao i konačnog obezbjeđivanja ravnopravnog statusa Crne Gore u društvu razvijenih država. Podrška integrativnim procesima govori i o postojanju većinske orijentacije građana naše zemlje vrijednostima zapadne civilizacije - rekao je predśednik crnogorskog Parlamenta.

Predśednik Pajović je takođe zahvalio na podršci SAD inicijativi za postizanje političkog sporazuma između vlasti i opozicije, kao i formiranju Vlade izbornog povjerenja, kojom je Crnoj Gori vraćena politička stabilnost neophodna za pripremu fer i slobodnih izbora. Učešće velikog dijela opozicije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti uticao je na smanjenje političkih tenzija u Crnoj Gori, što je posebno uočljivo tokom aktuelne predizborne kampanje, kazao je predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović.

VIDEO:

Snimak sastanka iz Vile Gorica