Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 02. oktobar 2014. 16:03

Održana 40. śednica Administrativnog odbora

Odbor pokrenuo postupak za utvrđivanje Predloga kandidata za dva člana Komisije za koncesije Crne Gore iz reda uglednih stručnjaka

Na danas održanoj 40. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, Odbor je, na zahtjev jednog broja članova Odbora, odlučio da se izjasni o prijavljenim kandidatima po Javnom konkursu i utvrdi Predlog odluke o izboru predśednika i šest članova Komisije za sprječavanje sukoba interesa, na nastavku śednice, koji će se održati, u srijedu, 8. oktobra 2014. godine, u 10 časova i 30 minuta, u Plavom salonu.

Odbor je pokrenuo postupak za utvrđivanje Predloga kandidata za dva člana Komisije za koncesije Crne Gore, iz reda uglednih stručnjaka, objavljivanjem Javnog poziva na web sajtu Skupštine Crne Gore i u dnevnim novinama: „Pobjeda“, „Dan“, ND „Vijesti“ i „Dnevne novine“.

U okviru tačke dnevnog reda „Tekuća pitanja“, Odbor je razmotrio Urgenciju Osnovnog državnog tužilaštva Pljevlja, Kt. Br. 102/11 od 23. septembra 2014. godine. S tim u vezi uputio je Dopis Generalnom sekretaru Skupštine, radi dobijanja informacije da li se Skupština Crne Gore izjasnila o Izvještaju sa predlogom, donijetom po zahtjevu ODT Pljevlja, koji je Odbor podnio Skupštini na dalji postupak.