Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 21. oktobar 2014. 15:55

Održana 42. śednica Administrativnog odbora

Odbor prekinuo postupak utvrđivanja Liste blagovremenih i potpunih predloga kandidata za članove Savjeta Agencije za elektronske medije

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, na danas održanoj 42. śednici, prekinuo je postupak utvrđivanja Liste blagovremenih i potpunih predloga kandidata za dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije, iz reda nevladinih organizacija iz oblasti medija i Crnogorskog P.E.N. Centra. Nakon upoznavanja sa izvještajem Radne grupe, obrazovane sa zadatkom da izvrši uvid u kompletnu dokumentaciju, dostavljenu od strane ovlašćenih predlagača po Javnom pozivu  broj 00-63-14/14-84 od 25. avgusta 2014. godine, Odbor je odlučio da od RTCG zatraži dodatnu informaciju o statusu jednog od predloženih kandidata za člana Savjeta Agencije za elektronske medije, a da se nakon dobijene informacije na narednoj śednici utvrdi Lista.

Odbor je takođe, nakon izvršenog uvida u dostavljenu dokumentaciju konstatovao i da ovlašćeni predlagači, Nevladino udruženje “Informativni centar Pljevlja” i Nevladino udruženje “Institut za medije Crne Gore”, nijesu dostavili potpunu dokumentaciju utvrđenu Javnim pozivom, a da su ostali ovlašćeni predlagači blagovremeno dostavili  potpunu dokumentaciju.     

U nastavaku postupka utvrđivanja predloga kandidata za dva člana Komisije za koncesije Crne Gore, iz reda uglednih stručnjaka, Odbor je odlučio da se postupak izbora kandidata za dva člana Komisije za Koncesije Crne Gore, po Javnom pozivu broj 00-63-14/14-132 od 2. oktobra 2014. godine, nastavi nakon dobijanja  izvoda iz kaznene evidencije na ime prijavljenih kandidata, od strane Ministarstva pravde.

U okviru tačke dnevnog reda “Tekuća pitanja”, članovi Odbora su se upoznali sa Zahtjevom poslanika dr Radosava Nišavića radi ostvarivanja prava na isplatu pomoći za slučaj smrti člana njegove uže porodice i odlučili da donesu odgovarajuće rješenje.

Odbor se takođe upoznao i sa zahtjevom Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica, Kt. br. 1021/14 od 16. oktobra 2014. godine, radi davanja odobrenja za krivično gonjenje i s tim u vezi,  većinom glasova odlučio da se o istom izjasni na narednoj śednici, zakazanoj za 29. oktobar tekuće godine.

Odbor je otvorio i raspravu povodom sugestije Skupštine Crne Gore da se preispita Predlog Odluke  o izboru pred śednika i šest članova Komisije za sprječavanje sukoba interesa broj 00-63-14/14- 131/2 od 8. oktobra 2014. godine, koji je Administrativni odbor podnio Skupštini nakon sprovedenog  postupka po Javnom konkursu  broj 00-63-14/14-83 od 25. avgusta  2014. godine.