Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 31. jul 2014. 13:14

Susret Vučinić - Rotovnik

Predśednik Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, Janko Vučinić, sastao se danas sa savjetnicom za vladavinu prava i evropske integracije u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, Barbarom Rotovnik.

Sastanak je bio posvećen radničkim pravima  u složenoj ekonomsko-socijalnoj situaciji u Crnoj Gori. Veći dio razgovora odnosio se na  socijalni položaj radnika nakon tranzicije i neuspjelih privatizacija, kao i na zakonska rješenja koja se odnose na   radnička i socijalna  prava.

Predśednik Komisije Janko Vučinić, odgovorio je na niz pitanja  savajetnice  Barbara Rotovnik, koja su se odnosila na procese privatizacije u određenim preduzećima, stečajne postupke i likvidacije preduzeća, kao i pitanja otpremnina i visine istih. Na sastanku je, takođe, bilo riječi i o opštoj socijalnoj i ekonomskoj  situaciji i neriješenom pitanju socijalnih kartona.