Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 28. novembar 2014. 17:57

Predstavnici Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije održali sastanak sa predstavnicima Sindikata Jadranskog brodogradilišta AD Bijela

Predśednik Komisije Janko Vučinić i zamjenik predśednika Branko Čavor primili su danas na razgovor predśednika Sindikalne organizacije Jadranskog brodogradilišta AD Bijela mr Gliga Tomanovića i člana Izvršnog odbora Sindikata Zdravka Čurovića.

Na sastanku je bili riječi o četiri neuspjela tendera za prodaju Jadranskog brodogradilišta, kao i o predstojećem uvođenju programiranog stečaja u firmu. Predstavnici radnika su iskazali nezadovoljstvo transparentnošću dosadašnjeg procesa privatizacije i, u vezi sa tim, zabrinutost za budući status i poštovanje prava radnika.

Predstavnici Komisije su naveli da će ovaj postupak privatizacije biti tema rada Komisije početkom iduće godine, kako bi se obezbijedila transparentnost procesa i zaštitila prava radnika.