Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 03. decembar 2014. 19:41

Predśednik Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije održao sastanak sa predstavnicima radnika i manjinskih akcionara TP “PKB Herceg Novi” AD Zelenika

Predśednik Komisije Janko Vučinić razgovorao je danas sa predśednikom Sindikalne organizacije TP “PKB Herceg Novi” AD Zelenika i punomoćnikom manjinskih akcionara Aleksandrom Milovićem, zaposlenim i akcionarem Radivojem Popovićem i Mirkom Bulajićem, zaposlenim i punomoćnikom manjinskih akcionara.

Povod ovog sastanka bio je zahtjev Sindikata TP “PKB Herceg Novi” AD Zelenika da se, zbog uvođenja stečaja u ovo preduzeće koje je privatizovano 2004. godine, kontrola tog postupka privatizacije u što kraćem roku uvrsti u plan rada Komisije.

Na sastanku su predstavnici radnika i manjinskih akcionara naveli da ni Sindikat ni manjinski akcionari nijesu bili u mogućnosti da dođu do dokumentacije vezane za privatizaciju, te da nijesu bili u prilici da je prate. Istakli su da je prije privatizacije bilo zaposleno oko 300 radnika, a da je sada zaposleno 42 radnika, da je imovina društva bila bez opretećenja, dok je danas veći dio imovine opterećen hipotekom.

Predśednik Komisije Janko Vučinić je kazao da će, nakon što članove Komisije informiše o održanom sastanku, predložiti da se u što kraćem roku zakaže śednica na kojoj bi se razmotrio postupak privatizacije ovog preduzeća.