Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore

Prvi dan seminara  Specijalne grupe za Mediteran i Bliski istok i Podkomiteta o NATO partnerstvima, protekao je u diskusijama o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u MENA region i mehanizmima za njeno unapređenje.

Seminar je u najznačajnijem dijelu bio  posvećen pitanjima evropskih integracija i procesu reformi na Kosovu, napretku dijaloga na relaciji Beograd-Priština, budućnosti NATO-a na Zapadnom Balkanu, reformi sektora bezbjednosti na Kosovu, pitanjima ekonomskog napretka na Zapadnom Balkanu, izazovima migracija na području jugoistočne Evrope, prevenciji radikalizacije i borbi protiv terorizma.

Predśednik Kosova Hashim Thachi, govoreći o ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, konstatovao je postojanje odličnih međudržavnih odnosa. On je, govoreći na drugom danu 93. Rose-Roth seminara Parlamentarne skupštine NATO, kazao da je iznijeto pitanje samo predmet lokalne politike u Skupštini Kosova

Član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO Obrad Mišo Stanišić učestvuje u radu 93. Rose Roth Seminara Parlamentarne skupštine NATO.

Priština, 22 - 24. oktobar 2016. godine

Član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri PS NATO Obrad Mišo Stanišić učestvovao u radu Zajedničkog seminara

Član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri PS NATO Obrad Mišo Stanišić učestvuje u radu Zajedničkog seminara

Strana 1 od 6