Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 26. septembar 2014. 22:17

Delegacija Odbora za antikorupciju boravila u dvodnevnoj pośeti Estoniji

Talin, 24 - 26. septembar 2014. godine  

Delegacija Odbora za antikorupciju u sastavu Predrag Bulatovic, Obrad- Mišo Stanišić, Koča Pavlović i Mićo Orlandić boravila je u pośeti Estoniji gjde je imala odvojene sastanke sa tijelima koje bave pitanjima korupcije i organizovanog kriminala.

Delegacija je održala zajednički sastanak sa Odborom za antikorupciju  na kojem se obratio predśednik Parlamenta Estonije - Riigikogua, Eiki Nestor.  U svom izlaganju predśednik parlamenta je ukazao na važnost suzbijanja korupcije u cilju uspostavljanja  vladavine prava i pravne države.  

Tokom sastanka sa Odborom za antikorupciju razmijenjena su iskustva koja ova dva tijla imaju u svom radu, položaj i nadležnosti u odnosu na druga tijela i organe koja se bave pitanjima korupcije i organizovanog kriminala.

Delegacija je pored parlamenta Estonije pośetila i Analitičko odeljenje Kriminalističke policije i Biro za istraživanje krivičnih djela iz korupcije dje je imala priliku da se upozna sa načinom rada i dostignućima ovih tijela na polju sankcionisanja korupcije.

Delegacija je takođe i održala sastanak sa  članovima Odbora za evropske poslove Parlamenta Estonije, na kojem su razmijenjena mišljenja na aktuelne teme na međunarodnom planu sa akcentom na bilateralni odnos između ove dvije zemlje.