Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 30. oktobar 2014. 15:07

Odbor za antikorupciju odrzao 22. śednicu

Odbor obavio kontrolno saslušanje i usvojio zaključke

Odbor za antikorupciju je na danas održanoj śednici obavio kontrolno saslušanje ministra ekonomije, ministra finansija i direktora Uprave za javne nabavke na temu „Višemilionski ugovori za pravne i konsultantske usluge plaćene od strane EPCG“ i usvojio sljedeće zaključke:

1. Upućuje se Vrhovnom državnom tužiocu  kompletan materijal koji su dobili članovi Odbora za antikorupciju od: Ministarstva ekonomije,  EPCG, Uprave za javne nabavke kako bi Vrhovni državni tužilac u roku od 30 dana Odboru za antikorupciju dostavio informaciju povodom ovih materijala, a u skladu sa nadležnostima Vrhovnog državnog tužioca i nadležnostima Odbora. Odbor traži od Vrhovnog državnog tužioca da u istom roku dostavi informaciju  o preduzetim radnjama povodom krivičnih prijava koje su podnijeli: Partija udruženih penzionera i  invalida i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora.

2. Odbor traži od Ministarstva ekonomije, odnosno Vlade i Savjeta za privatizaciju stavove povodom teme kontrolnog saslušanja, odnosno povodom  različitih stavova  koji su saopšteni u materijalima koje su članovi Odbora za antikorupciju dobili za śednicu.

3. Odbor će dostaviti  Upravi za javne nabavke materijal EPCG sa zahtjevom da se izjasni da li su ugovori o konsultantskim i drugim uslugama u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

4. Nakon dostavljenih informacija Odbor će održati posebnu śednicu na istu temu, o čemu će vezano za datum i učesnike  donijeti posebnu odluku.