Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 23. februar 2015. 14:49

Odbor za antikorupciju održao 32. śednicu

Odbor za antikorupciju je održao kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca, ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave za javne nabavke na temu „Izgradnja zgrade Centra bezbjednosti u Podgorici - Uprava policije“.

Povodom teme kontrolnog saslusanja, Odbor je donio sljedeće zaključke:

1. Odbor za antikorupciju obratiće se Vrhovnom državnom tužiocu sa preporukom da pribavi kompletnu dokumentaciju vezano za sve faze izgradnje zgrade Centra bezbjednosti Uprave policije u Podgorici, od donošenja početnih odluka pa do završenja izgradnje, kao i da uvaži raspravu na Odboru i da u vezi sa predmetom kontrolnog saslušanja preduzme odgovarajuće mjere i radnje, shodno svojim nadležnostima. O svom stavu povodom predmeta kontrolnog saslušanja, a na osnovu preduzetih radnji, VDT će obavijestiti Odbor u roku od 60 dana.
Po potrebi VDT-u će biti na raspolaganju kompletan audio zapis sa śednice Odbora - održane 23. februara 2015. godine.

2. Predśednik Odbora će se u ime Odbora, obratiti Ministarstvu unutrašnjih polsova i Zaštitniku imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, sa zahtjevom da dostave kompletnu dokumentaciju povodom ovog slučaja.