Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 14. maj 2015. 16:01

37. śednica Odbora za antikorupciju

Na 37. śednici Odbora za antikorupciju, koja je održana juče, 13. maja 2015. godine, donijeta je jednoglasno Odluka da predśednik Odbora za antikorupciju Predrag Bulatović zakaže prvu konstitutivnu śednicu Komisije za sprovođenje izbora članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije.

Danas je održana konstitutivna śednica  Komisije za sprovođenje  izbora članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije u sastavu: Predrag Bulatović i Obrad Mišo Stanišić ispred Skupštine Crne Gore, Dobrica Šljivančanin ispred Sudskog savjeta, prof. dr Slavko Lukić ispred Tužilačkog savjeta i Zoran Vujičić iz reda nevladinih organizacija.

Komisija je konstatovala da je na javni poziv za izbor članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije pristiglo 10 prijava koje je preliminarno pregledala. Dogovoreno je da na narednoj śednici Komisija utvrdi budući način rukovođenja (izabraće se predśednik ili sistem rotiranja predśedavajućeg). Śednicom je predśedavao Predrag Bulatović, predśednik Odbora za antikorupciju na osnovu pomenute Odluke.

Na sljedećoj śednici Komisija će utvrditi listu kandidata koji ispunjavaju uslove za izbor članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije i dogovoriti dinamiku zakonske realizacije za njihov izbor.