Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 25. novembar 2013. 15:53

Učešće na konferenciji „Strateško komuniciranje procesa evroatlantskih integracija“

Poslanici izlagali u okviru panela na temu „Uloga Skupštine i političkih partija u komuniciranju evroatlantskih integracija“

Predśednik i članovi Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić, Borislav Banović, Vasilije Lalošević i poslanik Goran Danilović, učestvovali su danas na konferenciji „Strateško komuniciranje procesa evroatlantskih integracija“, koja je održana u Podgorici u organizaciji Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

Na panelu „Uloga Skupštine i političkih partija u komuniciranju evroatlantskih integracija“ bilo je riječi o različitim aspektima članstva Crne Gore u NATO, sa posebnim osvrtom na informisanje građana o implikacijama procesa evroatlantskih integracija i efektima punopravnog članstva u NATO savezu i ulogu Skupštine i političkih partija na tom planu.

Zajednički je ocijenjeno da je potrebno posvetiti dodatnu pažnju objektivnom i što širem informisanju građana o putu Crne Gore u NATO, kroz otvoren dijalog sa argumentima za i protiv, u duhu međusobnog razumijevanja i tolerancije. Takođe, učesnici panela su se saglasili o važnosti uloge Skupštine u ovom procesu, te potrebi vođenja intenzivnije rasprave na plenumu, kao i na śednicama radnih tijela na datu temu.

Na konferenciji su razmotrene i teme „Mediji i NATO integracije“ i „Pogled međunarodne zajednice na odnos Crne Gore i NATO“.