Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 24. februar 2014. 10:10

Konferencija Američko-jadranske povelje na temu „Regionalna parlamentarna saradnja za jačanje bezbjednosti i brzu integraciju u evroatlantske institucije“, Tirana, 23-24. februar

Učestvuju predśednik i član Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić i Darko Pajović

Delegacija Odbora za bezbjednost i odbranu učestvuje danas u Tirani na konferenciji Američko-jadranske povelje na temu „Regionalna parlamentarna saradnja za jačanje bezbjednosti i brzu integraciju u evroatlantske institucije“.

Domaćin skupa je Odbor za nacionalnu bezbjednost albanskog Parlamenta u okviru predsjedavanja Republike Albanije Američko-jadranskoj povelji.

Na konferenciji će, između ostalog, biti riječi o aktuelnim pitanjima u vezi sa procesom proširenja NATO na Zapadni Balkan, te mehanizmima jačanja parlamentarne saradnje u cilju unapređenja sprovođenja reformi u sektoru odbrane i bezbjednosti, kao i u drugim oblastima.

U radu skupa učestvuju predśednik i član Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić i Darko Pajović.