Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 18. mart 2014. 18:43

Počeo 85. Rose-Roth seminar u Sarajevu

U radu skupa učestvuje šef stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri PS NATO, Mevludin Nuhodžić

Šef stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO učestvuje u radu 85. Rose-Roth seminara na temu „Bezbjednost i demokratizacija na Zapadnom Balkanu: jačanje stabilnosti i promovisanje reformi“, koji se održava u Sarajevu, u periodu 18-20. marta 2014. godine.

Na otvaranju skupa govorili su predśednik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Milorad Živković, bivši potpredsjednik PS NATO i izvjestilac Komiteta za odbranu sigurnost, Julio Miranda Calha i bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, lord Paddy Ashdown.

U okviru uvodne sesije učesnicima seminara se obratio i predśednik Skupštine Crne Gore i predśednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić.

U nastavku je bilo riječi o izgledima za proširenje Evropske unije i NATO na Zapadni Balkan, sa posebnim osvrtom na političke preporuke i poglede iz civilnog društva.

Skup koji organizuju Parlamentarna skupština NATO u saradnji sa Parlamentarnom skupštinom Bosne i Hercegovine nastavlja sa radom śutra.