Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 08. decembar 2014. 19:15

Održana 29. śednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Razmotren Predlog zakona o Budžetu Crne Gore za 2015. godinu u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice: Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agenciju za nacionalnu bezbjednost.

 Na danas održanom nastavku 29. śednice Odbor je uz prisustvo predstavnika predlagača zakona i predstavnika potrošačkih jedinica iz sektora bezbjednosti i odbrane razmotrio Predlog zakona o Budžetu Crne Gore za 2015. godinu u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice: Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agenciju za nacionalnu bezbjednost, posvetivši posebnu pažnju realizaciji programskih aktivnosti organa i institucija u ovoj oblasti, sa fokusom na potrebna sredstva za njihovo blagovremeno i djelotvorno sprovođenje.

Nakon sprovedene sveobuhvatne rasprave, Odbor je konstatovao da su sredstva za potrošačke jedinice u sektoru bezbjednosti i odbrane u Predlogu zakona o Budžetu Crne Gore za 2015. godinu realno utvrđena i između ostalog ocijenio da ista omogućavaju realizaciju planiranih aktivnosti i postupanje u skladu sa utvrđenim nadležnostima. Saglasno navedenom, Odbor je usvojio Mišljenje koje će saglasno poslovničkim odredbama dostaviti matičnom radnom tijelu - Odboru za ekonomiju, finansije i budžet.