Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 29. jun 2015. 10:27

Garmiš-Partenkirhen: Seminar za poslanike “Transnacionalni bezbjednosni izazovi u 21. vijeku: uloga parlamenta”

Učestvuju: zamjenica predśednika Odbora za bezbjednost i odbranu Snežana Jonica i član Odbora Obrad Mišo Stanišić

Zamjenica predśednika Odbora za bezbjednost i odbranu Snežana Jonica i član Odbora Obrad Mišo Stanišić učestvovaće na seminaru za poslanike na temu „Transnacionalni bezbjednosni izazovi u 21. vijeku: uloga parlamenta“ koji se održava u Garmiš-Partenkirhenu 30. juna i 1. jula 2015. godine u organizaciji Džordž Maršal Centra. 

Uvažavajući značaj uloge parlamentarnih odbora za odbranu i bezbjednost u pogledu sprovođenja nadzora nad implementacijom reformi u predmetnom sektoru, na skupu će, između ostalog, biti riječi o pitanjima borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, konceptu vladavine prava i dobrog upravljanja, savremenim bezbjednosnim izazovima i dešavanjima na međunarodnoj političkoj sceni, kao i o značaju uključivanja rodne perspektive u sistem nacionalne bezbjednosti.

Pored predstavnika Skupštine Crne Gore u radu skupa uzeće učešće poslanici iz parlamenata Gruzije, Jermenije, Kosova, Letonije, Litvanije, Makedonije, Moldavije i Srbije.