Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 06. novembar 2015. 09:57

Završena Peta konferencija „Aktuelno stanje sigurnosti u Bosni i Hercegovini“

Predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić i član Obrad Mišo Stanišić učestvovali su u radu Pete konferencije „Aktuelno stanje sigurnosti u Bosni i Hercegovini“ koja je održana u Vitezu u Bosni i Hercegovini .

Na konferenciji učesnici su bili u mogućnosti da kroz inteznivni dijalog sagledaju dosadašnja dostignuća u stvaranju i očuvanju povoljnog bezbjednosnog okruženja u Bosni i Hercegovini, bezbjednosne izazove koji utiču na isto, kao i da zajednički predlože adekvatne mjere za jačanje institucija koje su zadužene za sveukupnu bezbjednost građana Bosne i Hercegovine. Takođe, na Konferenciji je ocijenjeno da je regionalna saradnja od izuzetnog značaja za unapređenje bezbjednosnog ambijenta kao i ekonomskog razvoja svih zemalja regiona, i da je kao takvu neophodno podsticati i snažiti kako bi se stvorila bolja budućnost, bez bezbjednosnih problema i izazova koji bi mogli negativno uticati na ekonomski i socijalni prosperitet država.

Petu konferenciju „Aktuelno stanje sigurnosti u Bosni i Hercegovini“, koja je održana 4. i 5 novembra u Vitezu u Bosni i Hercegovini, organizovala je Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupšine BiH uz podršku Ženevskog centra za kontrolu oružanih snaga DCAF, OSCE Misije u BiH, UNDP Ureda u Sarajevu i NATO Štaba u Sarajevu.