Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 27. novembar 2015. 20:57

Završen Regionalni parlamentarni dijalog o migrantskoj krizi u Beogradu

Usvojeni zaključci konferencije

Regionalni parlamentarni dijalog o upravljanju migracijama, zaštiti izbjeglica i borbi protiv organizovanog kriminala – odgovori na državnom nivou i regionalna saradnja, održan je 26 - 27. novembra u Beogradu.

Dvodnevni skup je organizovan od strane Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne Skupštine Republike Srbije i Ženevskog centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF).

Imajući u vidu da promjena migracija i azila povlači sa sobom probleme sa kojima zemlje ne mogu pojedinačno da se izbore, organizatori konferencije su omogućili poslanicima platformu za razgovor o nacionalnim i regionalnim pristupima izbjegličkoj krizi, u potrazi za kooperativnim pristupom najboljeg načina kako se izboriti sa problemima, primjenjujući postojeće procese i inicijative.

Na kraju dvodnevnog rada usvojeni su zaključci konferencije.

Učesnici Regionalnog parlamentarnog dijaloga bili su članovi odbora nadležni za odbranu, bezbjednost i vanjske poslove iz devet parlamenata jugoistočne Evrope: Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Delegaciju Skupštine Crne Gore činili su zamjenica predśednika Odbora za bezbjednost i odbranu Snežana Jonica i član Odbora Obrad Mišo Stanišić.