Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 30. novembar 2015. 15:52

Predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu govorio na okruglom stolu u vezi sa Nacrtom strategije razvoja Uprave policije

Predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić govorio je danas na okruglom stolu u vezi sa Nacrtom strategije razvoja Uprave policije za period 2016-2020. i Akcionog plana za njeno sprovođenje za period 2016-2017.

Nuhodžić je kazao da su zadaci i postupanje policije primarno vezani za građane, te da bezbjednost i sigurnost čine preduslov svakog drugog društvenog napretka.

- Zato profesionalnost, odgovornost i zakonitost u radu policijskih službenika predstavljaju imperativ i važan korak u daljoj demokratizaciji društva, čemu će, uvjeren sam, doprinijeti i donošenje i implementacija ove strategije, dodao je Nuhodžić.

Predśednik Nuhodžić je naglasio da Odbor kontinuirano prati i cijeni ostvarene rezultate Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, kako kroz analizu rada na godišnjem nivou, tako i kroz tretiranje posebnih tema i segmenata u sklopu njihove nadležnosti.

- Tom pitanju ćemo u predstojećem periodu pristupiti sa dodatnom pažnjom, imajući u vidu potrebu izdvajanja sredstava za opremanje i jačanje tehničkih, ali i kadrovskih kapaciteta, poručio je Nuhodžić.

Pored predśednika Odbora Nuhodžića, u uvodnom dijelu govorili su i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kao i šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Janina Hrebičkova.