Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 15. decembar 2015. 08:43

Predstavnici Odbora za bezbjednost i odbranu učestvuju u radu “Regionalnog parlamentarnog okruglog stola o nadzoru obavještajnog sektora na Zapadnom Balkanu”

Ljubljana, 15. decembar 2015. godine

Zamjenica predśednika Odbora za bezbjednost i odbranu Snežana Jonica i član Odbora Radivoje Nikčević učestvovaće u radu “Regionalnog parlamentarnog okruglog stola o nadzoru obavještajnog sektora na Zapadnom Balkanu” koji se 15. decembra 2015. godine održava u Ljubljani u Republici Sloveniji.

Centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF) iz Ženeve organizuje Regionalni parlamentarni okrugli sto o nadzoru obavještajnog sektora na Zapadnom Balkanu, u čijem radu će učešće uzeti predstavnici parlamentarnih odbora nadležnih za nadzor nad obaveštajnim službama u regionu.

Ovaj skup ima za cilj da razmotri trenutno stanje u vezi sa vršenjem nadzorne uloge parlamenata nad zakonitošću rada obavještajnih službi u zemljama Zapadnog Balkana, obezbijedi platforme za razmjenu iskustava, dobrih praksi i pouka iz parlamentarnog nadzora u ovoj oblasti i učesnicima učini dostupne opcije za poboljšanje odgovornosti i poštovanje vladavine prava u ovoj oblasti.