Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 06. maj 2016. 15:42

Počeo 2BS Forum u Budvi

U radu skupa učestvuje član Odbora za bezbjednost i odbranu Luiđ Ljubo Škrelja

Danas je u Budvi počeo sa radom šesti 2BS Forum koji organizuje Atlantski savez pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, a u saradnji sa NATO, Ambasadom SAD-a u Podgorici, Balkanskim fondom za demokratiju i Opštinom Budva.

Na otvaranju skupa govorili su predśednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori NJ.E. Margaret Ann Uyehara i predśednik Atlantskog saveza Crne Gore dr Savo Kentera. Uvodno izlaganje na Forumu imao je i zamjenik generalnog sekretara NATO ambasador Alexander Vershbow.

Na sesijama održanim u nastavku, bilo je riječi o politici NATO u susret predstojećem samitu u Varšavi, izazovima migrantske krize i njenim implikacijama na evropsku bezbjednost, kao i efektima ruske politike i promjenama u vezi sa navedenim na međunarodnom planu.     

Na 2BS Forumu, koji nastavlja sa radom śutra, učestvuje član Odbora za bezbjednost i odbranu Luiđ Ljubo Škrelja.