Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 09. maj 2016. 12:36

Održana 51. śednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Članovi Odbora razmatrali Izvještaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama i Predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u Misiju Ujedinjenih nacija za referendum u Zapadnoj Sahari (United Nations Mission for the Refenrendum in Western Sahara - MINURSO)

Na danas održanoj 51. śednici Odbora za bezbjednost i odbranu, koja je bila zatvorena za javnost, Odbor je u prisustvu ministarke odbrane i načelnika Generalštaba upoznat sa učešćem pripadnika Vojke Crne Gore u međunarodnim snagama, mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu tokom 2015. godine, kao jednim od prioritetnih zadataka Ministarstva odbrane i Vojske u protekloj godini, i s tim u vezi realizacijom sveobuhvatnih priprema pripadnika i bezbjednog angažovanja pojedinaca i jedinica Vojske Crne Gore. Nakon sprovedene rasprave, Odbor je jednoglasno odlučio da prihvati navedeni Izvještaj i usvojio zaključke koji su dostupni u rubrici Sjednice radnih tijela – Odbor za bezbjednost i odbranu.

Takođe, Odbor je jednoglasno predložio Skupštini da usvoji Predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u Misiju Ujedinjenih nacija za referendum u Zapadnoj Sahari (United Nations Mission for the Refenrendum in Western Sahara - MINURSO).