Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 21. jun 2016. 08:30

Beč: Radionica i Godišnja diskusija o OEBS-ovom Kodeksu ponašanja u političko-vojnim aspektima bezbjednosti

U radu skupa učestvuje član Odbora za bezbjednost i odbranu Luiđ Ljubo Škrelja

Član Odbora za bezbjednost i odbranu Luiđ Ljubo Škrelja uzeće učešće na Radionici i Godišnjoj diskusiji o OEBS-ovom Kodeksu ponašanja u političko-vojnim aspektima bezbjednosti koje se održavaju u Beču 21. i 22. juna 2016. godine.

Skup se organizuje u skladu sa Odlukom Foruma za bezbjednosnu saradnju i ima za cilj razmjenu iskustava i nacionalnih praksi u pogledu implementacije OEBS-ovog Kodeksa ponašanja (CoC), sa posebnim fokusom na nadzornu funkciju parlamenata u sektoru odbrane i bezbjednosti, poštovanje ljudskih prava u oružanim snagama, reformu sektora bezbjednosti, te primjenu međunarodnog humanitarnog prava u kontekstu aktuelnih bezbjednosnih izazova.

Predviđeno je da na skupu uzmu učešće predstavnici parlamenata, organa i institucija iz sektora odbrane i bezbjednosti država članica, te predstavnici OEBS-ovih institucija i misija na terenu.