Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 26. jul 2013. 16:33

Održana 21. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotreno 29 amandmana na Predlog zakona o elektronskim komunikacijama

Na danas održanoj 21. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, u skladu sa članom 51 Zakona o Državnoj revizorkoj instituciji, utvrdio je Zahtjev za dodjelu budžetskih sredstava Državnoj revizorskoj instituciji u budžetu Crne Gore za 2014. godinu.

Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji pet zaključaka povodom razmatranja Izvještaja o radu Komisije za koncesije za 2012. godinu.

Odbor je razmotrio Predlog zaključaka koje je podnio poslanik Aleksandar Damjanović, povodom razmatranja Izvještaja o radu Centralne banke Crne Gore za 2012. godinu i upoznao se sa Predlogom zaključaka koje je saopštio poslanik Damir Šehović. Dogovoreno je da se do poneđeljka, 29. jula 2013. godine, odnosno, do početka 22. śednice Odbora, mogu dostaviti eventualne dopune. Na 22. śednici, Odbor će utvrditi konačan tekst zaključaka.

Na današnjoj śednici, utvrđen je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o energetici, koji je pripremljen na zahtjev Odbora povodom razmatranja Informacije o postupanju energetskih subjekata po nalozima Regulatorne agencije za energetiku, nakon čega je proslijeđen u skupštinsku proceduru.

Odbor je razmotrio 29 amandmana na Predlog zakona o elektronskim komunikacijama i odlučio da predloži Skupštini da prihvati šest amandmana, od kojih je jedan u izmijenjenoj formi, a odbije 23 amandmana.

Odbor je, na osnovu člana 28 Poslovnika Skupštine Crne Gore, razmotrio i jednoglasno podržao Izvještaj o korišćenju sredstava Skupštine za period 1. januar – 30. jun 2013. godine, koji sadrži i Izvještaj o javnim nabavkama za dati period.