Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 24. septembar 2013. 16:00

Održana 25. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i bužet

Godišnji izvještaj o dodijeljenoj državnoj pomoći u Crnoj Gori u 2012. godini nije dobio potrebnu većinu na Odboru


Na danas održanoj 25. śednici, Odbor je razmotrio Godišnji izvještaju o dodijeljenoj državnoj pomoći u Crnoj Gori u 2012. godini, koja je iznosila 41,8 mil €, odnosno 1,26% BDP-a i koji sadrži podatke i informacije po kategorijama državne pomoći, instrumentima dodjele i analizi efekata dodijeljene državne pomoći. Godišnji izvještaj nije dobio potrebnu većinu, između ostalog, i zbog načina dodjele državne pomoći i kontrole trošenja datih sredstava.

Odbor se, u skladu sa članom 18 Zakona o Investiciono-razvojnom fondu Crne Gore, upoznao sa Izvještajem o radu i Izvještajem nezavisnog revizora o reviziji finansijskih iskaza Investiciono-razvojng fonda Crne Gore za 2012. godinu. Odbor je konstatovao da Izvještaj pruža brojne informacije i podatke o aktivnostima Fonda koje su se, između ostalog, odnosile na podršku mikro, malim i srednjim preduzećima, infrastrukturnim projektima itd. Odbor je takođe, zatražio dodatne informacije u cilju sveobuhvatnijeg sagledavanja poslovanja Fonda i zatražio dodatne informacije o određenim pitanjima.