Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 07. oktobar 2013. 17:17

Održana 28. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana dva predloga zakona i utvrđen termin održavanja konsultativnog saslušanja na temu “Primjena Zakona o nevladinim organizacijama u dijelu finansiranja”

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je na danas održanoj 28. śednici, odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o platnom prometu kojim se, između ostalog, stvaraju pravne pretpostavke zа uvođenje novih institucijа (platne institucije) kao pružalaca platnih usluga, obezbjeđuje veći stepen zaštite učesnika u platnom prometu, uređuju pravila za obavljanje djelatnosti izdavanja elektronskog novca i ostalo.

Takođe, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakonao bezbjednosti i interoperabilnosti na željeznici, kojim se obezbjeđuje očuvanje i unaprjeđenje bezbjednosti željezničkog sistema Crne Gore i postizanje interoperabilnosti u željezničkom sistemu Evropske unije.

Predlog zakona o sigurnosti pomorske plovidbe nije dobio potrebnu većinu na Odboru. Na navedeni zakonski akt najavljeno je podnošenje amandmana.

Odbor je utvrdio, 21. oktobar 2013. godine, kao termin održavanja konsultativnog saslušanja na temu „Primjena Zakona o nevladinim organizacijama u dijelu finansiranja”.