Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 20. novembar 2013. 18:58

Održan prvi nastavak 34. śednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Utvrđeni predlozi zaključaka povodom tri izvještaja

Na danas održanom prvom nastavku 34. śednice, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je utvrdio predloge zaključaka povodom razmatranja: Izvještaja o radu Investiciono-razvojnog fonda a.d. za 2012. godinu, Izvještaja o radu Savjeta za finansijsku stabilnost u 2012. godini i Izvještaja o radu Fonda za zaštitu depozita za 2012. godinu.

Odbor je, takođe, konstatovao da je amandman poslanika Branka Radulovića koji je ujedno i predstavnik predlagača, na Predlog zakona o zaštiti interesa u rudarsko-metalurškom sektoru, postao sastvani dio teksta Predloga zakona.

Dogovoreno je da se Odbor u drugom nastavku 34. śednice izjasni o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću i Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, sa predlogom zaključaka (tri) koje su podnijeli poslanici: Damir Šehović i Zoran Vukčević; kao i u pogledu utvrđivanja ocjena i stavova povodom održanog konsultativnog saslušanja na temu „Primjena Zakona o nevladinim organizacijama u dijelu finansiranja“ i utvrđivanja ocjena i stavova povodom održane prve zajedničke śednice sa Odborom za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije, na temu „Saradnja odbora sa nezavisnim regulatornim tijelima u cilju efikasnije kontrole trošenja javnih sredstava“.