Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 29. novembar 2013. 19:23

Započeta 37. śednica Odbora za ekonomiju, finasije i budžet

Odbor je odlučio da raspravu o Predlogu zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2012. godinu sa Izvještajem o reviziji završnog računa Budžeta Crne Gore za 2012. godinu i Godišnjim izvještajem o izvršenim revizijama i aktivnostima Državne revizorske institucije za period od oktobra  2012. godine do oktobra 2013. godine, obavi u dva dijela.

Na današnjoj śednici, uz prisustvo članova Senata Državne revizorske institucije i predstavnika Ministarstva finansija razmotren je Predlogu zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2012. godinu sa Izvještajem o reviziji završnog računa Budžeta Crne Gore za 2012. godinu Odbor se upoznao sa mišljenjem Državne revizorske institucijeo Predlogu završnog računa, koje sadrži utvrđene nepravilnosti i preporuke, koje se odnose na: analizu i računsku tačnost, primitke i izdatke budžeta, kapitalni budžet, imovinu i javne nabavke.

Dogovoreno je da se u nastavku śednice, uz prisustvo ministra finasija, razmotri treći dio Godišnjeg izvještaja Državne revizorske institucije, koji se odnosi na konačne izvještaje iz devetnaest izvršenih pojedniačnih revizija i Odbor odredi prema predloženim preporukama Državne revizorske institucije i Predlogu zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2012. godinu.

Takođe, Odbor je odlučio da da saglasnost na Predlog odluke o dodjeli koncesije za privredno korišćenje lučkih terminala za pretovar kontejnera i generalnog tereta na područiju KO Novi Bar.

Odlučeno je i da Odbor predloži Skupštini da donese Odluku o prihvatanju Aneksa br. 1 Ugovora o zakupu hotela “Kraljičina plaža” Budva i Odluku o prihvatanju Aneksa br. 1 Ugovora o zakupu hotela “Sveti Stefan” i “Miločer” u Budvi.

Odbor je takođe, predložio Skupštini da donese Odluku o prihvatanju Aneksa Ugovora o dugoročnom zakupu zemljišta, zaključenog između Vlade Crne Gore i Konzorcijuma Northstar D.O.O Podgorica i Eguest Capital Limited Jersey, UK.

Śednica je završena u 18.00 sati.