Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 16. decembar 2013. 15:31

Održana 40. śednica Odbora za ekonomiju, finasije i budžet

Razmotreni predlozi finansijskih planova sa planovima rada nezavisnih regulatornih tijela za 2014. godinu i podržan Predlog zakona o izmjenam i dopunama Zakona o igrama na sreću

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je na današnjoj śednici odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da usvoji predloge finansijskih planova sa planovima rada nezavisnih regulatornih tijela za 2014. godinu i to: Komisije za hartije od vrijednosti, Agencije za nadzor osiguranja, Regulatorne agencije za energetiku, Agencije za ljekove i medicinska sredstva, Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost i Agencije za elektronske medije.

Takođe, ukazano je na mogućnost podnošenja amandmana na predložene finansijske planove.

Odbor se, u skladu sa članom 71 Zakona o Centralnoj banci Crne Gore, upoznao sa Finansijskim planom Centralne banke Crne Gore za 2014. godinu.

Odbor je, takođe, odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o igrama na sreću koji je podnio poslanik Branko Radulović, sa dva amandmana predlagača.

U odnosu na šest amandmana na Predlog zakona o otpisu kamate na poreske i carinske obaveze, koje su podnijeli poslanici: Srđan Milić, Velizar Kaluđerović i Aleksandar Damjanović, Odbor je uz saglasnost predstavnika prredlagača podržao amandmane 1, 3, 4 i 6, od kojih amandmane 3, 4 i 6 u izmijenjenoj formulaciji, tako da isti postaju sastavni dio Predloga zakona.  Amandmani 2 i 5, nijesu dobili podršku Odbora.

Odbor je razmotrio i pet amandmana na Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dobit pravnih lica, koje su podnijeli poslanici Zoran Jelić, Zoran Vukčević, Rešid Adrović, Filip Vukovićm, Zorica Kovačević i Marta Šćepanović. Odbor je, uz saglasnost predstavnika predlagača, konstatovao da navedeni amandmani postaju sastavni dio Predloga zakona.

Odbor je, takođe, razmotrio i dva amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na premije osiguranja, koji je podnio poslanik Aleksandar Damjanović. Imajući u vidu da je predlagač amandmana ujedno i predlagač Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na premije osiguranja, Odbor je konstatovao da navedeni amandmani čine sastavni dio teksta Predloga zakona.

U okviru tekućih pitanja, dogovoreno je, da se 41. śednica Odbora, na kojoj je planirano razmatranje Predloga zakona o budžetu Crne Gore za 2014. godinu, umjesto 19. decembra, održi 18. decembra 2013. Godine, sa početkom u 12.00  sati, u Plavoj Sali Skupštine Crne Gore.