Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 27. decembar 2013. 20:17

Održana 42. śednica Odbora za ekonomiju, finasije i budžet

Razmotrena 64  amandmana i dva predloga zaključaka na Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2014. godinu

Odbor je nakon iskazanog pozitivnog stava predstavnika predlagača,  konstatovao da je  13 amandmana postalo sastavni dio teksta Predloga zakona o budžetu Crne Gore za 2014. godinu. O ostalim amandmanima glasaće se na śednici Skupštine Crne Gore.

Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zaključka, povodom razmatranja Realizacije zaključaka Skupštine Crne od 30. aprila 2013. godine, koji se odnose na Kombinat aluminijuma A.D. Podgorica, koji su podnijeli poslanici Srđan Milić, Aleksandar Damjanović i Velizar Kaluđerović.

Odbor je, takođe, odlučio da predloži Skupštini da usvoji neznatno izmijenjen Predlog zaključka povodom razmatranja Predloga odluke o prihvatanju Aneksa ugovora o dugoročnom zakupu zemljišta, zaključenog između Vlade Crne Gore i konzorcijuma Northstar D.O.O. Podgorica i Equest Capital Limited Jersey UK, a koji su podnijeli poslanici SNP-a.

Takođe, razmotrio  je i predloge inoviranih finansijskih planova šest nezavisnih regulatornih tijela i odlučio da predloži Skupštini da ih usvoji.