Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 11. februar 2014. 17:54

Održana 44. śednica Odbora za ekonomiju, finasije i budžet

Razmotren Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finasiranju političkih patija i 38 amandmana

Odbor na danas održanoj sjednici nije podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih partija, koji su podnijeli poslanici: Azra Jasavić, Goran Danilović i Neven Gošović. Odbor je na navedeni predlog zakona razmotrio i 38 amandmana od kojih je povučeno deset, tri su postala sastavni dio teksta predloga zakona, dok će se o 25 amandmana izjasniti Skupština Crne Gore.

Odbor je takođe, odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

Usvojen je Izvještaj o radu  za 2013. godinu koji sadrži rezultate aktivnosti ovog radnog tijela u vršenju zakonodavne, nadzorne i predstavničke funkcije. Odbor je održao 42 śednice koje su trajale ukupno 126:50 sati i razmotrio 197 tačaka dnevnog reda i to: 69 predloga zakona, 100 ostalih akata kao i 230 amandmana koji su podnijeti na predloge zakona u 2013. godini. Tokom rasprave, ukazano je na podatak da je na śednicama Odbora zabilježeno 347 učešća, kao i posebno naglašeno inteziviranje saradnje sa nevladinim sektorom.

Odbor je, podržao Izvještaj o korišćenju finansijskih sredstava Skupštine i Službe Skupštine za period 1. januar 2013 – 31. decembar 2013. godine sa Izvještajem o javnim nabavkama o utrošenim sredstvima od 1. januara 2013. do 31. decembra 2013. godine. Odbor je, takođe, konstatovao da je Izvještajem na transparentan i pregledan način prikazano korišćenje finansijskih sredstava Skupštine Crne Gore u prethodnoj godini.