Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 14. april 2014. 13:30

Započeta 52. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor utvrdio Predlog zaključaka povodom održanog kontrolnog saslušanja

Odbor je, jedoglasno, utvrdio Predlog zaključaka povodom održanog kontrolnog saslušanja: ministra finansija, dr Radoja Žugića, ministra ekonomije, dr Vladimira Kavarića i stečajnog upravnika Solane „Bajo Sekulić“ a.d. Ulcinj, Ognjena Jovovića, radi pribavljanja informacija o stečajnom postupku u Solani „Bajo Sekulić“ a.d. Ulcinj, sa posebnim naglaskom na zaštitu prava radnika

Odbor će, u skladu sa članom 77 Poslovnika, dostaviti Skupštini Crne Gore Izvještaj sa kontrolnog saslušanja sa Predlogom zaključaka.

Odbor je, razmotrio tri amandmana predlagača na Predlog zakona o izmjenama Zakona o igrama na sreću, kao i dva amandmana predlagača na Predlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica i konstatovao da isti postaju sastavni dio Predloga zakona.

U odnosu na devet amandmana koji su podnijeti na Predlog zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza, Odbor je, imajući u vidu da je predlagač prihvatio navedene amandmane, konstatovao da isti postaju sastavni dio Predloga zakona.

U skladu sa članom 32a Zakona o finansiranju političkih partija, Odbor je razmotrio dosadašnje aktivnosti u vezi sa sprovođenjem parlamentarnog nadzora nad primjenom Zakona o finansiranju političkih partija.

Dogovoreno je da Odbor, u nastavku śednice u terminu koji će biti naknadno utvrđen, nastavi raspravu.