Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 16. april 2014. 16:14

Održana 53. i nastavak 52. śednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotrena realizacija Zaključka Skupštine Crne Gore br. 00-72/12-2/42, od 27. decembra 2013. godine koji se odnosi na Kombinat aluminijuma AD Podgorica  

U skladu sa Planom rada Odbora za ekonomiju, finansije i budžet za 2014. godinu i Poslovnikom Skupštine, na 53. sjednici, razmotrena je realizacija Zaključka Skupštine Crne Gore, br. 00-72/12-2/42, od 27. decembra 2013. godine koji se odnosi na Kombinat aluminijuma AD Podgorica.

Śednici su, prisustvovali predstavnici: Ministarstva ekonomije, Državne revizorske institucije, Sindikalne organizacija radnika proizvodnje aluminijuma, Samostalnog sindikata Rudnika boksita, Sindikata radnika Rudnika boksita, kao i predstavnici bivših radnika KAP-a koji su u penziji, koji su iskazali svoje viđenje o realizaciji skupštinskog zaključka, koji podrazumijeva i realizaciju zaključaka Skupštine Crne Gore, br. 00-72/12-2/36, od 30. aprila 2013. godine.

Tokom rasprave ukazano je na potrebu poštovanja zakonskih propisa, kao i ukazano na mogućnost da Odbor na jednoj od narednih śednica definiše ocjeni i stavove  povodom održane rasprave.

U nastavku 52. śednice Odbor je nastavio raspravu u vezi sa sprovođenjem parlamentarnog nadzora nad primjenom Zakona o finansiranju političkih partija. Dogovoreno je da Odbor u nastavku śednice zauzme stav povodom određenih dilema koje se odnose na navedeni zakon, uz prisustvo predstavnika Ministarstva finansija.

Odbor je, u odnosu na tačku dnevnog reda – Utvrđivanje Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji, nakon obrazloženja predśednika i članova Senata DRI, odlučio da u nastavku śednice, uz prisustvo svih članova Odbora, definiše konačan tekst Predloga zakona i uputi ga u skupštinsku proceduru.