Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 22. april 2014. 15:52

Završena 52. i održana 54. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Utvrđen Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji i podržani: Predlog odluke o prihvatanju Aneksa br. 1 Ugovora o zakupu hotela “Kraljičina plaža” Budva i Predlog odluke o prihvatanju Aneksa br. 1 Ugovora o zakupu hotela “Sveti Stefan” i “Miločer” u Budvi.

 

Na danas održanom drugom nastavku 52. śednice, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, utvrdio je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji i uputio ga u skupštinsku proceduru.

Odbor je razmotrio Predlog zakona o izmjeni Zakona o finansiranju lokalne samouprave, koji su podnijeli poslanici Halil Duković, Nikola Gegaj, Tarzan Milošević, Žana Filipović, Zoran Jelić i Almer Kalač, i odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da ga ne usvoji.

Odbor je, takođe, razmotrio i Predlog zakona o zaštiti državnih interesa u elektro energetskom sektoru Crne Gore, koji je predložio poslanik Srđan Milić i odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da ga ne usvoji.

Nakon završetka 52. održana je 54. śednica Odbora na kojoj je razmatrana informacije o vršenju parlamentarnog nadzora nad Zakonom o finansiranju političkih partija, u skladu sa članom 32a Zakona o finansiranju političkih partija. Śednici je povodom navedene tačke dnevnog reda, po pozivu, prisustvovao ministar finansija. Tokom rasprave, između ostalog, konstatovano je da Zakon o finansiranju političkih partija nema retroaktivno dejstvo i da ne ograničava stečena prava, kao i da je neophodno izvršiti isplate u skladu sa Zakonom.

Odbor je, takođe, odlučio da predloži Skupštini da donese Odluku o prihvatanju Aneksa br. 1 Ugovora o zakupu hotela “Kraljičina plaža” Budva i Odluku o prihvatanju Aneksa br. 1 Ugovora o zakupu hotela “Sveti Stefan” i “Miločer” u Budvi.