Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 13. jun 2014. 13:26

Održana 60. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana dva predloga zakona

Odbor je na danas održanoj śednici razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu unutrašnjih  finansijskih kontrola u javnom sektoru.

Odbor je, takođe, odlučio da predloži Skupštini da usvoji i Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na promet upotrebljavanih motornih vozila, plovnih objekata, vazduhoplova i letilica. Na predloženi zakonski akt najavljeno je podnošenje amandmana

Odbor se, u skladu sa članom 18 Zakona o Investiciono-razvojnom fondu Crne Gore, upoznao sa Izvještajem o radu Investiciono-razvojnog fonda za 2013. godinu kao i sa Informacijom o realizaciji zaključaka koje je Skupština Crne usvojila povodom razmatranja Izvještaja o radu Investiciono-razvojnog fonda za 2012. godinu ("Službeni list" Crne Gore, br. 56/13). Imajući u vidu da, zbog objektivnih okolnosti, nijesu dostavljeni finansijski iskazi Fonda sa mišljenjem nezavisnog revizora, dogovoreno je da se razmotre nakon dostavljanja. Takođe, zatražene su i dodatne informacije u ciljusveobuhvatnijeg sagledavanja poslovanja Fonda.

Razmatranje Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti odloženo je za neku od narednih śednica Odbora.