Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 30. jun 2014. 16:06

Održana 62. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Na danas održanoj 62. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je i odlučio da predloži Skupštini da prihvati Izvještaj o finansijskom poslovanju i Izvještaj o radu Agencije za elektronske medije za 2013. godinu.

Odbor je, takođe, razmotrio Godišnji izvještaj o radu Komisije za hartije od vrijednosti i stanju na tržištu hartija od vrijednosti  za 2013. godinu. Nakon rasprave, navedeni izvještaj nije dobio potrebnu većinu na Odboru.         

Odbor je razmotrio dva amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji, koje su podnijeli poslanici Srđan Milić i Neven Gošović. Odbor je prihvatio oba amandmana, od čega amandman 1 u izmijenjenoj formulaciji. Odbor je, u skladu sa članom 148 Poslovnika Skupštine Crne Gore, podnio amandman na navedeni predlog zakona.

Odbor je razmotrio i amandmane na Predlog zakona o porezu na ugljovodonike, koje su podnijeli poslanici: Mladen Bojanić (dva) i Aleksandar Damjanović, Velizar Kaluđerović i Obrad Gojković (jedan).  Odbor je, nakon iznijetog mišljenja predstavnika predlagača Zakona, odlučio da predloži Skupštini da prihvati navedene amandmane u izmijenjenoj formulaciji. Odbor je, u skladu sa članom 148 Poslovnika Skupštine Crne Gore, podnio amandman i na navedeni predlog zakona.